top of page

S Weingut Knewitz do gala i na velvyslanectví


Weingut KNEWITZ bylo naším pomyslným odrazovým můstkem, začátkem našeho obchodování s vínem. Bylo to totiž první vinařství, se kterým jsme v roce 2016 začali spolupracovat. Od té doby jsme se s Tobiasem a Corinou několikrát setkali, navštívili je ve vinařství a podnikli tam výlet s našimi klienty. Tentokráte zavítal zástupce tohoto skvělého německého vinařství k nám. Na návštěvu Maxe z Weingut KNEWITZ jsme se těšili moc. Pečlivě jsme se na ni chystali, abychom pro vás, naše klienty, přítomnost Maxe využili co nejvíce. A hned 1.11.2021 jsme se dočkali.


Začali jsme skvělý obědem u jednoho z našich klientů v Next Door by Imperial, kde jsme si naplánovali průběh dne a pobavili se o dni dalším. Plány to byly ambiciózní, ale Max se jich nezalekl stejně jako my. Hned po obědě jsme tak s Maxem vyrazili za klienty do dalších restaurací, kam vína z vinařství Knewitz dodáváme. Tedy abychom zvládli všechno, co jsme chtěli, museli jsme se rozdělit. Bylo totiž co chystat i na večer.


Pozornost Maxe a Pavla se tak upínala k našim spřáteleným restauracím, našim

partnerům, kterým vína dodáváme. Jejich cesta za klienty začala v Kavárně Pražírna Voznice, která byla jedním z našich prvních klientů vůbec. Pak oba pokračovali k jednomu z našich nejnovějších spolupracujících podniků Kavárně Slavia a následovalo blízké SmetanaQ Café&Bistro s krásným výhledem na nábřeží. Pak už Max s Pavlem cestovali na Jiřího z Poděbrad, aby tam navštívili Restauraci U Tellerů a následně pokračovali o kousek dál do Aromi Prague. Všude to byla milá setkání a Max v každé navštívené restauraci popovídal o vinařství, o jeho filosofii, i o vínech samotných. Vína se na místě samozřejmě také degustovala a tým našich partnerů z restaurací měl jedinečnou příležitost se Maxe zeptat na všechno, co ho mohlo o vínech či o vinařství zajímat. Jsme moc rádi, že k tomuto setkání s našimi klienty mohlo dojít, i že se podařilo navštívit všechny, které jsme si navštívit plánovali :-)


Pak už byl ale nejvyšší čas, aby se Max s Pavlem připojili zase k Hance, která mezitím chystala vše pro večerní akci s klienty, Galadegustaci s Weingut Knewitz. Doladili jsme pár posledních detailů a hosté se pomalu začali scházet. Na přicházející už čekal welcome drink a samozřejmě se jednalo o víno patřící do portfolia vinařství KNEWITZ. Roli welcome drinku jsme pro tuto událost přisoudili Rieslingu Trocken, ovšem v ročníku 2019. Vybrali jsme tedy krásně naleželý a velmi chuťově vybarvený riesling. Ten mohli pak hosté ochutnat v rámci degustace také v ročníku 2020 a ročníkové srovnání bylo rázem na světě.


Ale abychom nepředbíhali.. Po welcome drinku se hosté pomalu přesunuli do místnosti, kde měla Galadegustace probíhat. Hudba se pomalu utišila a následovalo Pavlovo úvodní slovo. Dál už patřilo vedení degustace Maxovi. Ten měl pro tuto událost připravenou prezentaci plnou fotek a zajímavých informací, takže se naši hosté při degustaci mohli dozvědět mnoho zajímavostí o vinařství a získat dokonalou představu o jeho fungování.


V průběhu se prochutnala vína napříč celým portfoliem vinařství KNEWITZ. Startovali jsme už zmíněným Rieslingu Trocken 2020 a pokračovali sladkým Reislingem Kabinett. Nevynechali jsme další důležitou odrůdu pro toto vinařství Weisser Burgunder a pak už jsme postoupili do střední řady vín, která se nazývá Ortswein. Z té jsme vyzkoušeli Appenheim Riesling Kalkstein a následoval posun k nejvyšší řadě nazývané Lagenswein, ze které jsme ochutnali Riesling Hundertgulden. Zlatým hřebem galadegustace byl pak Chardonnay Sekt Brut, který je opravdu mimořádným zážitkem.


Galadegustaci jsme si všichni náležitě užili a vína z vinařství KNEWITZ byla hodnocena velice pozitivně. Vlastně to jinak ani nebývá, a to nás velice těší. Na Galadegustaci se budeme těšit zase příště, ale náš program s Maxem touto Galadegustací zdaleka nekončil.


Druhý den jsme strávili ve společnosti Maxe na Německém velvyslanectví. To pro nás byla další velmi významná událost. V tento den se totiž na Německém velvyslanectví sešly špičky v oblasti německých vinařů, a tak nás velmi těšilo být mezi nimi a reprezentovat tam právě vinařství KNEWITZ. Na Německé velvyslanectví se dostavila spousta lidí z české gastronomické scény, i spousta dovozců vín a další významné osobnosti. Byl to den plný degustování, komunikace s návštěvníky, den plný nových kontaktů, milých setkání i “ocenění” na závěr. Postupně se k nám totiž začali scházet návštěvníci i vinaři ze stánků, protože se “rozkřiklo”, že máme nejlepší sekt ze všech přítomných vinařů. Ale to, že je Chardonnay Sekt Brut od vinařství KNEWITZ něčím opravdu mimořádným, jsme vám už vlastně prozradili.. A tady se nám to potvrdilo. Kladně ale byla hodnocena všechna vína, která jsme zde měli k dispozici. A protože nás na stánku navštívili i ti, kdo od nás už vinařství KNEWITZ znají, nemohli jsme si nevšimnout, že vnímají vývoj tohoto vinařství stejně jako my. Knewitzovi totiž dělají rok od roku velký posun a jejich vína jsou stále větší. V odborných kuloárech se také “šušká”, že je vinařství KNEWITZ adeptem na VDP. Držíme tak vinařství KNEWITZ palce!


I druhý den s Maxem byl pro nás velmi nabitým, zajímavým a užitečným a my se proto těšíme na další možnou návštěvu tady u nás. Nyní jsme ale na řadě my, a tak se naše příští setkání s celým Weingut Knewitz uskuteční v Rheinhessenu, kam se chystáme začátkem příštího roku.


Tak PROST! A s vinařstvím KNEWITZ tady u nás zase někdy příště!


bottom of page