B wine 21.1.2022 90.jpg

b.UP

b.UP  je pop-upová restaurace b.wine..

 
PROČ b.UP A JAK TO CHODÍ?

b.UP je pop-upová restaurace, která vznikla jako podpora partnerských podniků b.wine. Ale také je to náš splněný sen.

JAK TO FUNGUJE?

b.UP je obvykle v jeden specifický den, ale může být i celý víkend nebo déle, nemáme žádné limity.

b.UP menu je sezónně rozdělené na čtyři roční období.  Zakládáme si totiž na používání čerstvých sezónní surovin od našich dodavatelů.

1/13
logo%20vyrizly3%203_edited.png
 
b.wine_Pavel_Buchwaldek_1.JPG
KDO ZA b.UP STOJÍ?

PAVEL BUCHWALDEK, známý šéfkuchař, žák třímichelinského Pierra Koffmana a bývalý šéf restaurace Zlatá Praha hotelu InterContinental.

A CO NAVÍC?

Pavla sem tam doplní další významné osobnosti české gastro scény, abychom stále přinášeli něco nového. V minulosti to byl například KRYŠTOF RYBA zručný kuchař, který svého času působil v uznávané australské restauraci Pilu at Freshwater, ale také třeba LUKÁŠ SKÁLA, známý a veleúspěšný cukrář.

Jedině tak můžeme plnit naši filosofii a být inspirativní a přidanou hodnotou pro vás, naše partnerské restaurace.

 
b.UP MENU ANEB ČTVERO ROČNÍCH OBDOBÍ PODLE NÁS..

b.Up 2022 je orientovaný na využití těch nejkvalitnějších surovin z regionu střední Evropy. Suroviny jsme vybrali s ohledem na momentální gastronomické trendy, inspirovali jsme se velmi tradičními a klasickými recepty, ze kterých jsme se snažili vytvořit ultramoderní odlehčený pokrm v kombinacích, které všichni známe.  
 

ČTVRTKA KUŘETE, BRAMBOROVÝ SALÁT S CHŘESTEM

duben, květen, červen

Na jaře třeba čtvrtka kuřete. Čtvrtka kuřete je pro nás synonymem tradičního vaření. Mnoho lidí si pod čtvrtkou kuřete představí vysušený kus masa.. Už jste ale zkoušeli naše kuře s chřestem? Kuřata vybíráme z farem podle toho, kdy je kde nejlepší. A to z kuřat ze Štěpánovska, nebo kuřata ze slovinského Štýrska z farmy Perutnia Ptuj. Chřest potom používáme jako vždy ten nejlepší - z Hostína.

EE2E3305-0977-4B1E-B34E-A29B2658AC47.jpg
B wine 21.1.2022 30.JPG

HOVĚZÍ STEAK, TARTALETKA, DUCHESS BRAMBORY

červenec, srpen, září

V létě jsme vybrali jako předlohu nejkomfortnější jídlo pro milovníky masa - Steak, brambory a zelenina. V našem podání je to to nejlepší hovězí střední evropy Prussian black Sashi - toto neskutečně maso je strukturou jemné, avšak chuťově výrazné. Kombinací s klasickými smaženými a pečenými duchess brambory a zeleninovým ragout vám představujeme letní grilovací sezónu.

 

DUROC Z WEINVIERTEL

říjen, listopad

Podzimní b.up bude o vepřovém. S odkazem na podstatu naší b.wine filozofie jsme nemohli vybrat jiné vepřové než z rakouské vinařské oblasti Weinviertel. Na podzim bude Duroc! Tak se jmenuje plemeno prasat z dolního Rakouska. K různým řezům z prasete budeme připravovat hlavně celerový salát “ala waldorf” podle receptu velikána novodobé české kuchyně Jaromíra Trejbala, mimo jiné osobního kuchaře krále komiků Vlasty Buriana. 

B wine 21.1.2022 89.jpg
 
B wine 21.1.2022 67.jpg

ŠNECI A TALIÁN

prosinec, leden, únor

V zimním období zůstaneme u první republiky. Co takhle šneci? My doporučujeme s petrželí a bramborovou pěnou, nebo po pražsku.

Společně se šneky jsme sáhli do pochoutky známé jako Talián. Talián je uzenina, tvarem připomínající špekáček, my jsme recept obrátili a přizpůsobili si k naší b.wine podstatě - Talián na červeném víně s poctivou máslovou bramborovou kaší z brambor z vysočiny, žampióny a kadeřávkem.

Věděli jste, že se talián začal vyrábět v Praze koncem 19. století a jedná se o ojedinělý pražský recept? Obvykle se servíruje v hovězím vývaru s křenem a hořčicí. My si telecí Taliány vyrábíme od základu sami!

.