top of page
Filip_Mlynek_VZ_Rosenticke-compressed 2.JPG
VELTLÍNSKÉ ZELENÉ ROSENTICKÉ

Vinice:

Rosentické – Dobré pole, stáří 15–20 let, hlinitovápencové spraše.

Zpracování:

Macerace rmutu 24 hodin, následné lisování, odkalení, zakvašení ušlechtilou kvasinkou.

Zrání:

Nerezový tank 2 000 l

 

Archivace: 5 let

Uzávěr: Šroubovací zátka

Doporučená teplota servírování: 8 – 10 C

Země původu: Česká Republika

Typ vína: Suché víno

Odrůda: Veltlínské zelené 

Obsah alkoholu: 12 %

Druh vína: Bílé víno

Párování s jídlem: Králík s chřestovým salátem, sladkovodní ryby s jarní zeleninou, letní saláty s grilovaným telecím masem

bottom of page