top of page
Filip_Mlynek_B_CUVEE.jpg
b.CUVÉE

95 % Ryzlink rýnský, 5% Veltlínské zelené

Vinice:

VZ Rosentické, hlinito–vápencové spraše, 15–20 let stáří, RR Dunajovský kopec hlinito–vápencové spraše, 10–15 let stáří.

Zpracování:

Macerace 16 hodin, lisovaní, odkalení, kvašení ušleichtilou kvasinkou, 3 měsíce na hrubých kalech.

Zrání:

Nerezový tank 2000 l

 

Archivace: 4 roky

Uzávěr: Šroubovací zátka

Doporučená teplota servírování: 8 – 10 C

Země původu: Česká republika

Typ vína: Suché víno

Odrůda: Ryzlink rýnský 95%, Veltlínské zelené 5%

Obsah alkoholu: 13 %

Druh vína: Bílé víno

Párování s jídlem:Vařené hovězí, ryby, kuře, tykvovitá zelenina

bottom of page