top of page

b.CUVÉE
95 % Ryzlink rýnský, 5% Veltlínské zelené
Vinice:
VZ Rosentické, hlinito–vápencové spraše, 15–20 let stáří, RR Dunajovský kopec hlinito–vápencové spraše, 10–15 let stáří.
Zpracování:
Macerace 16 hodin, lisovaní, odkalení, kvašení ušleichtilou kvasinkou, 3 měsíce na hrubých kalech.
Zrání:
Nerezový tank 2000 l
Archivace: 4 roky
Uzávěr: Šroubovací zátka
Doporučená teplota servírování: 8 – 10 C
Země původu: Česká republika
Typ vína: Suché víno
Odrůda: Ryzlink rýnský 95%, Veltlínské zelené 5%
Obsah alkoholu: 13 %
Druh vína: Bílé víno
Párování s jídlem:Vařené hovězí, ryby, kuře, tykvovitá zelenina
bottom of page