top of page

TROCKEN pop up ve Vallmo

Aktualizováno: 11. 3. 2021


Styl, který tvoří kluci ve Vallmo Restaurant se nám líbí a je nám hodně blízký. Tuhle restauraci jsme sledovali již delší dobu, sami tam šli na jídlo a v našem názoru jsme se tak jen utvrdili. Kluci to tu dělají opravdu skvěle.


Zašli jsme za nimi tedy s nápadem udělat společný pop up TROCKEN a Vallmo a oni souhlasili. Po pár sezeních bylo společné naladění jasné a tak přirozeně vznikl koncept večeře s degustačním menu podle krajů, kterou jsme uskutečnili 24.9.2020.


Přípravy to byly veliké a kraje jsme si rozdělili. Část tak byla zpracovaná od nás z TROCKEN a část od Vallmo, ale každý kraj měl u nás nakonec zastoupení a jednotný styl tu nechyběl. Podání to nebyla jen tak ledajaká. Byla klasická a přesto nová. Jednoduchá, ale o to víc zajímavá. A po třech dnech příprav konečně přišel den D.


Hosté tak mohli ochutnat postupně degustační menu ze 14ti krajů Čech obohacené o vína z b.wine a další skvělé drinky.




A co se podávalo? Hosté si pochutnali například na skvělém Taliánu na červeném víně se šneky. Podával se k němu náš sekt Jülg, Crémant brut, který parádně odstartoval tuto večeři.





Ochutnat bylo možné také tradiční středočeský Oukrop, který byl připraven v lehké a moderní formě v podobě bramborového ragů, zeleninového vývaru, taveného sýru a majoránkového oleje. Párovali jsme s vínem Straka, Welschriesling Rechnitz 2018.




Za Jihomoravský kraj si hosté pochutnali na vynikajícím trhaném hovězím v bramborovém přesnáku s omáčkou se znojemskými okurkami a pečenými okurkami (viz foto v úvodu). Ještě ve spojení s naší Blaufränkisch od Wachter-Wiesler, která se prostě k hovězím masům skvěle hodí, to byla dokonalost sama.


Restauraci se klukům z Vallmo podařilo naplnit hned na dvakrát. V dnešní covid době vlastně nevídané. Spokojenost hostů byla patrná už večer na místě a pochvalami se nešetřilo. Ty pak pokračovaly ještě následně na sociálních sítích a to nás samozřejmě velmi potěšilo.


Spojení TROCKEN pop up a Vallmo se prostě povedlo!


bottom of page