top of page
ZWEIGELTREBE LUSY

Vinice:
Brod nad Dyjí – Lusy – nejblíže novomlýnským nádržím – dobrá spodní voda 20 let, černozem s kousky vápence
Zpracování:
Macerace 3 dny, ušlechtilá kvasinka, v dubovém sudu, kolem 5.12 lisování, potom míchání 5 měsíců na jemných kalech. Před lahvováním se víno ze všech sudů přečerpá do nerezového tanku na cca 10 dní.
Zrání:
2 000 l dubový sud, 225 l barikové sudy francouzské, 225 l barikové sudy americké
Archivace: 10 let
Uzávěr: Korek
Doporučená teplota servírování: 10–15 C
Země původu: Česká republika
Typ vína: Suché víno
Odrůda: Zweigeltrebe
Obsah alkoholu: 14 %
Druh vína: Červené víno
Párování s jídlem: Kachna, husa, grilovaný sýr s paprikovou salsou, těstoviny s masovým ragú
bottom of page