top of page
ZWEIGELTREBE LUSY
Filip_Mlynek_ZW_Lusy_new-compressed.JPG

Vinice:

Brod nad Dyjí – Lusy – nejblíže novomlýnským nádržím – dobrá spodní voda 20 let, černozem s kousky vápence

Zpracování:

Macerace 3 dny, ušlechtilá kvasinka,  v dubovém sudu, kolem 5.12 lisování, potom míchání 5 měsíců na jemných kalech. Před lahvováním se víno ze všech sudů přečerpá do nerezového tanku na cca 10 dní.

Zrání:

2 000 l dubový sud, 225 l barikové sudy francouzské, 225 l barikové sudy americké

 

Archivace: 10 let

Uzávěr: Korek

Doporučená teplota servírování: 10–15 C

Země původu: Česká republika

Typ vína: Suché víno

Odrůda: Zweigeltrebe 

Obsah alkoholu: 14 %

Druh vína: Červené víno

Párování s jídlem: Kachna, husa, grilovaný sýr s paprikovou salsou, těstoviny s masovým ragú

bottom of page