top of page

VELTLÍNSKÉ ZELENÉ VĚSTOŇSKO
Vinice:
Věstoňsko – Perná, 20 let, čistý vápenec.
Zpracování:
Macerace rmutu 24 hodin, následné lisování, odkalení, zakvašení ušlechtilou kvasinkou. Míchání na hrubých kalech cca 3 měsíce, školení míchání na jemných kalech 3 měsíce.
Zrání:
Nerezový tank 2 000 l
Archivace: 5 let
Uzávěr: Šroubovací zátka
Doporučená teplota servírování: 8 – 10 C
Země původu: Česká Republika
Typ vína: Suché víno
Odrůda: Veltlínské zelené
Obsah alkoholu: 12,5 %
Druh vína: Bílé víno
Párování s jídlem: Smažený telecí řízek, pečená vepřová kotleta ( s tukovým krytím), pomalu pečené telecí, chřest, pórek, špenát
bottom of page