top of page
Filip_Mlynek_VZ_Vestonsko-compressed.JPG
VELTLÍNSKÉ ZELENÉ VĚSTOŇSKO

Vinice:

Věstoňsko – Perná, 20 let, čistý vápenec.

Zpracování:

Macerace rmutu 24 hodin, následné lisování, odkalení, zakvašení ušlechtilou kvasinkou. Míchání na hrubých kalech cca 3 měsíce, školení míchání na jemných kalech 3 měsíce.

Zrání:

Nerezový tank 2 000 l

 

Archivace: 5 let

Uzávěr: Šroubovací zátka

Doporučená teplota servírování: 8 – 10 C

Země původu: Česká Republika

Typ vína: Suché víno

Odrůda: Veltlínské zelené 

Obsah alkoholu: 12,5 %

Druh vína: Bílé víno

Párování s jídlem: Smažený telecí řízek, pečená vepřová kotleta ( s tukovým krytím), pomalu pečené telecí, chřest, pórek, špenát 

bottom of page