top of page
RYZLINK VLAŠSKÝ LIŠČÍ VRCH
Filip_Mlynek_RV_LisciVrch.jpg

Vinice:

Březí – Liščí vrch 25–30 let, hlinité vápencové podloží

Zpracování:

Bortritické hrozny z 50 % macerace rmutu 48 hodin, následné lisování, odkalení, zakvašení ušlechtilou kvasinkou,  míchání 7 měsíců na jemných kalech.

Zrání:

Nerezový tank 2 000 l

 

Archivace: 5 let

Uzávěr: Šroubovací zátka

Doporučená teplota servírování: 8 – 10 C

Země původu: Česká republika

Typ vína: Suché víno

Odrůda: Ryzlink vlašský 

Obsah alkoholu: 13 %

Druh vína: Bílé víno

Párování s jídlem: Telecí řízek, pečené kuře, libovější část vepřového masa na různý způsob

bottom of page