
b.wine RECEPT PÁROVÁNÍ CHŘEST
ROLÁDA Z KRÁLÍKA, CHŘESTOVÝ SALÁT
Fabig, Sauvignon Blanc Na Výsluní 2021
KRÁLÍK
-
Celý králík cca 1,8 kg
-
Pražská šunka na tenké plátky krájená 250 g
-
Špenát listy 100 g
-
Smetana 33% 100 ml
-
Koňak 5 ml
-
Sůl, pepř
-
Králíka si rozdělíme na stehna a hřbety.
-
Stehna vykostíme a maso najemno umeleme. Mleté maso smícháme se solí a smetanou ke šlehání, přidáme koňak a sůl. Vznikne nám králičí fáš.
-
Hřbet si pomalu a opatrně vykostíme. Maso rozvineme na plát a na hřbety klademe jemně krájenou pražskou šunku. Na šunku dáme v jedné jemné vrstvě lehce povařený špenát tak, aby jsme špenátem zakryli celou roládu. Střed mezi hřbety naplníme králičí fáší a celou roládu zarolujeme. Necháme takto připravenou v lednici alespoň 6 hodin odležet. Roláda musí být silně utažená, aby nám držela formu. Můžeme si pomoci potravinovou fólii.
-
Po odležení roládu svázanou motouzem opečeme ze všech stran a dáme péct do trouby na 160 stupňů celsia asi na 15 minut. Poté necháme 10 minut odpočinout při teplotě 50 stupňů a můžeme servírovat.
ŠŤÁVA
-
Králičí kosti
-
Cibule 2 ks
-
Mrkev 100 g
-
Celer 50 g
-
Bílé víno, nejlépe Riesling 200 ml
-
Máslo 50 g
-
Kosti opečeme v troubě do tmava cca 30 minut na 200 stupňů.
-
V hrnci zaresetujeme zeleninu, cibuli do tmavší barvy, poté deglazujeme vínem, vyvaříme a přidámeopečené kosti, zalijeme vodou. Pomalu vaříme cca 3 hodiny. Poté přecedíme, svaříme a přidáme máslo. Štáva by měla mít konzistenci karamelu, přitom by měla zůstat čirá.
CHŘESTOVÝ SALÁT
-
Bílý chřest 500 g
-
Zelený chřest 500 g
-
Medvědí česnek 70 g
-
Horský sýr Krasolesí 20 g
-
Řepkový olej z olejového mlýnu Petráveč 200 ml
-
Verjus Filip Mlýnek 40 ml
-
Ředkvičky 2 ks
-
Jedlé bylinky jarní mix - Personal Green
-
Chřest lehce zblanšírujeme tak, aby byl nepatrně měkčí, ale přitom stále křupavý.
-
Z medvědího česneku, horského sýru a řepkového oleje si připravíme pesto.
-
Řekvičky si na tenké plátky nakrájíme na mandolíně a dáme do ledové vody.
-
Chřest smícháme s pestem, zakápneme Verjus, ochutíme solí a dáme na talíř. Na salát klademe řekdvičky a výběr jarních bylinek z Personal Green.
Přejeme Vám dobrou chuť
b.wine

