PNG_S_Cabernet Moravia_spunt.png
CABERNET MORAVIA

Díky výborné poloze vinice Kabely se jedná o typický vyzrálý Cabernet Moravia. Macerace po dokvašení probíhala 4 týdny. Následně víno zrálo z 20% v jemně pálených dubových sudech (barrique) a z 80% na nerezu. Jedná se o víno hedvábné struktury s trochu štiplavějším projevem Cabernetu. Na vůni nese tóny višní, třešní i lehkých tabákových tónů. Je to Cabernet Moravia, jak má být.

 

Archivace: do 10 let

Uzávěr: Korek

Doporučená teplota servírování:  12 – 15 C

Země původu: Česká Republika

Typ vína: Suché víno

Odrůda: Cabernet Moravia

Obsah alkoholu: 12,5 %

Druh vína: Bílé víno

Párování s jídlem: Uzeniny, dušené hovězí, pečené papriky, zvěřina