top of page
PNG_S_Cabernet Moravia_spunt.png
CABERNET MORAVIA

Vinice:

Na výsluní – Hustopeče, stáří 18 let, podloží jílovec.

Zpracování:

Po deset dní fermentace, post fermentační macerace 3–4 týdny, tank – malolaktická fermentace po dobu 2–4 týdnů, s jemnými kaly 60 % sud, 40 % nerez. 

Zrání:

60 % Barrique 2–5 let stáří, 40 % nerez 

 

Archivace: do 10 let

Uzávěr: Korek

Doporučená teplota servírování:  12 – 15 C

Země původu: Česká Republika

Typ vína: Suché víno

Odrůda: Cabernet Moravia

Obsah alkoholu: 12,5 %

Druh vína: Červené víno

Párování s jídlem: Uzeniny, dušené hovězí, pečené papriky, zvěřina

bottom of page