top of page
AUSPITZ

Německy název pro Hustopeče, ale také skvělý blend z lokálně vyhlášeného Veltlínu a Sauvignonu v poměru 50 na 50. Veltlínské zelené dodává tomuto vínu příjemnou kořenitou linku a sauvignon se v něm projevuje svojí ovocitostí. Hrozny pro toto víno se sbírají za brzkého rána, aby u nich mohla probíhat chladnější fermentace. Po dobu tří měsíců pak leží na kalech. Díky zrání na nerezu se jedná o svěží a velmi dobře pitelné víno.
Archivace: do 5 let
Uzávěr: Šroubovací uzávěr
Doporučená teplota servírování: 6 – 8 C
Země původu: Česká Republika
Typ vína: Suché víno
Odrůda: 50%Veltlínské Zelené, 50% Sauvignon Blanc
Obsah alkoholu: 12,5 %
Druh vína: Bílé víno
Párování s jídlem: Máslové omáčky, chřest, drůbež, vepřové z grilu
bottom of page